Hva er te?
All te plukkes fra den samme busken - camellia sinensis. Klima og jordsmonn har mye å si for smak - og den kan variere etter hvor tebuskene dyrkes. På Sri Lanka dyrkes te helt opp i 2000 meters høyde. Etter plukking gjennomgår bladene en prosess som gir individuell smak, farge og karakteristika. Når tebladene har tørket litt, blir bladene varmebehandlet og man får GRØNN TE. Neste prosess kalles oksidering, hvor bladene absorberer mer oksygen. Bladene får en sort eller mørk brun farge - og man får SORT TE. Te er et naturprodukt, og har mange helsebringende effekter.
Hvordan brygge en god kopp te?
Hvordan brygge en god kopp te?
- Bruk alltid friskt vann
- Beregn en skje med blader per kopp + "one for the pot"
- Bruk store filter eller legg tebladene rett i kannen - trekk 3-5 minutter
- Tesmaken kommer best frem når teen ikke serveres alt for varm